Firat Bakery

Firat Bakery | Lekkerste Lahmacun

TURKSE PIZZA

De ambachtelijk bereide Lahmacun hoeft alleen maar even opgewarmd te worden in de oven of contactgrill. Daarna kan de Lahmacun naar eigen wens gevuld worden met diverse soorten rauwkost zoals tomaten, peterselie, komkommer, sla, fetakaas en andere soorten beleg.

U kunt de Lahmacun op allerlei manieren serveren.

Denk bijvoorbeeld aan:
– Naturel
– Classic (met salade)
– Special (met salade & kaas)
– Deluxe (met salade & döner)
– Royal (met salade, kaas & döner)

WAT IS EEN LAHMACUN?

De Lahmacun (Turkse pizza) is een traditioneel oriëntaals gerecht, gemaakt van deeg met daarop een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers en peterselie. De pizza wordt op hoge temperatuur gebakken in een steenoven. Het gerecht is populair op bijvoorbeeld bruiloften. De naam Lahmacun (spreek je uit als ‘lah-ma-djoen’) is afgeleid van het Arabische lahm bi ‘adjien (vlees op deeg).

HOUDBAARHEID

De pizza’s zijn houdbaar tot tenminste 14 dagen na de productiedatum. De pizza’s bewaar je in de koeling bij een temperatuur tussen de 0 en 7°C (bij voorkeur onder de 4°C).

INVRIEZEN PIZZA'S

De pizza’s zijn prima geschikt om in te vriezen. Bij een temperatuur van -18°C zijn de producten ten minste houdbaar tot 6 maanden na productiedatum. Na het ontdooien kunnen de producten maximaal 3 dagen gekoeld worden bewaard, bij een temperatuur van maximaal 7°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.

BESTELLING DOORGEVEN?